Jiskry z táborového ohně. 1946?-1947?.

Čísla

Je známo číslo 2.

Další údaje z časopisu

Nepravidelný oběžník duchovní rady Junáka, ref. pro arcidiecési olomouckou.
Tisk Kramář a Procházka, Olomouc.
Na zadní straně obálky uvedeno: Uschovej si tento a všechny naše další oběžníky. Bude z toho pěkná knížka, kterou si dáš svázat. Také ty nám něco pošleš do příštího čísla. Vůbec to neodkládej, sedni ještě dnes a piš, aneb vylov něco ze svých zásob písemností. Když nic jiného, aspoň zajímavosti ze svého oddílu. Aby to bylo v příštím čísle, pošli ihned na adresu Zást. oblast. velitele Junáka, Olomouc, poštovní schránka 9/II.
V modré obálce (zevnitř nepotištěné) je vloženo 8 tištěných stran bez hlavičky, které začínají textem Marie od Rýmařova: Žabí schůzka.
Číslo zřejmě vyšlo v létě 1946, neboť na straně 2 je připomínáno dvouleté výročí smrti vedoucího katolických skautů v Zábřeze a odbojáře Jaroslava Tůmy, který podle jiných pramenů zemřel 8. 7. 1944.
Údaje pouze z čísla 2.

Z jiných pramenů

Po roce 1945 vycházelo několik časopisů a věstníků pro katolické skauty. Byly to např. Jiskry z ohně, … (Zpravodaj sběratelů mládežnických odznaků č. 16)
Konečně se dohodly všechny diec. kanceláře Duchovní rady Junáka, že Oheň bude společným oběžníkem všech junáků a skautek Liliového kříže. Ode dneška všichni, kteří jsme rádi četli „Junácký štít“, „Junáckou stráž“, Jiskry z ohně“, „Smečka volá“ – a vůbec všichni junáci a skautky LK čtou OHEŇ. (Oheň č. 2, druhá strana obálky, 1947)